Weekendje weg Parijs

Weekendje weg Parijs

frankrijk vlag

Bekijk op deze pagina de goedkoopste weekendjes weg naar de fantastische stad Parijs! De goedkoopste aanbiedingen al vanaf 59,- incl. vervoer.


al vanaf 59.-
Bekijk reizen
Eiffeltoren

Boek de leukste weekendjes Parijs bij deze aanbieders

Keuze uit o.a. hotelovernachtingen, treinarrangementen & stedentrips

Ontdek de romantische stad

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en beschikt over talloze bezienswaardigheden. De stad wordt ook wel gezien als een van de meest romantische steden van de wereld en wordt jaarlijks drukbezocht door vele toeristen. Parijs staat het meest bekend om de Eiffeltoren, een prachtig hoog gebouw waar je een uniek uitzicht heeft over de stad.

Ook beschikt de stad over veel pleinen, sfeervolle straatjes en gezellige terrasjes. Verder kun je uitstekend winkelen in Parijs en genieten van de diverse musea’s. Het Louvre museum is een van de bekendste musea’s van Parijs. Hier vind je fantastische kunstwerken van o.a. de Mona Lisa! De stad ligt bovendien op een paar uur reizen van Nederland, ideaal dus voor een last minute weekendje weg!

De bezienswaardigheden van Parijs

Parijs ie een van de populairste steden van Europa, dit is natuurlijk niet voor niets. In de Franse hoofdstad staan talloze bekende gebouwen en parken. Wat dacht je bijvoorbeeld de Eiffeltoren? Dit is het belangrijkste symbool van Parijs. Het gebouw is 301 meter hoog en geeft je een fantastisch uitzicht over de stad. In de avond is de Eiffeltoren verlicht, wat een prachtig effect geeft. Tijdens je weekendje weg naar Parijs kun je ook de wereldberoemde Notre Dame bezoeken, dit is een schitterende Kathedraal met unieke geschiedenis.

Arc de Triomphe is een prachtig bouwwerk en stamt uit de tijd van Napoleon. Het gebouw is 50 meter hoog en staat centraal in het centrum van Parijs. De Seine zorgt een groot deel voor de romantiek in Parijs, je kunt er prachtige boottochten maken. Langs het water bevinden zich bruggen, waarop je nog extra van de Seine kunt genieten. Place des Vosges is het oudste plein van Parijs en wordt omringd met hotels, hier kun je overnachten en vind je typisch Franse restaurants!