5 tips voor een onvergetelijke weekend weg

lastminute weekend weg icoon

Een weekendje weg in het vooruitzicht? Een goede voorbereiding is het halve werk! Met deze 5 tips helpen we je graag op weg.


Lees verder

Goed voorbereid op er op uit

Soms is een weekendje weg alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en verkwikkende ervaring. Toch kan het niet altijd eenvoudig zijn om zo’n reisje te plannen, vooral als je met een grote groep reist. Een auto verzekeren is bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker, al is dit natuurlijk vele malen minder leuk dan het een weekendje weg gaan met je geliefden. Hier wil je uiteraard een groot succes van maken. Hier zijn daarom 5 tips die je te helpen bij het plannen van een onvergetelijk weekendje weg!

Overweeg de accommodaties

Je haalt het meeste uit je weekendje weg als je ergens dichtbij de actie verblijft in je land van bestemming. Dat kan een appartement aan het strand zijn, een huisje of camping in de buitenlucht, of een hotel in de buurt van de must-see locaties of evenementen van de stad. Wat je ook kiest, een accommodatie in de omgeving van de actie zal je weekendje weg absoluut een succes maken. De locatie van je verblijfplaats speelt hierbij absoluut een rol!

Zet je telefoon in vliegtuigstand

Zorg dat je er echt even tussenuit bent tijdens je weekendje weg door je telefoon of laptop op te bergen. Je krijgt een adempauze van zakelijke telefoontjes of e-mails, en je houdt jezelf open om echt quality time door te brengen met de mensen om je heen. Je zult ook meer van je omgeving opnemen! Hiervoor kun je ook simpelweg je telefoon en laptop thuis laten, maar de meeste mensen kiezen ervoor om ze voor de zekerheid wel mee te nemen. Zet ze dan gewoon op de vliegtuigstand!

Neem reismaatjes mee

In je eentje op pad gaan heeft zijn voordelen, maar een weekendje weg kan de perfecte gelegenheid zijn om tijd door te brengen met je partner, familieleden en/of je vrienden, vooral als je het doordeweeks vaak te druk hebt. Goed gezelschap zal vreugde brengen in alles wat je doet en het weekend onvergetelijker maken. Daarom is het zeker een goed idee om reismaatjes mee te nemen op je korte trip, zo zal het weekend zeker onvergetelijk worden.

Kies een locatie die je aanspreekt

Ben je dol op het water? Breng je weekend door met zonnebaden op het strand, kajakken op een rivier of picknicken bij een meer. Misschien voel je je opgewekt als je door het bos dwaalt, of opgewonden door de straten van de stad te verkennen. Het ideale uitje brengt je misschien niet ver van huis, maar door je interesses te volgen, kun je genieten waar je ook bent.

Pak licht in

Het klinkt misschien eenvoudig, maar voor een reis van twee of drie dagen, moet je gewoon twee of drie dagen kleding meenemen. Het is ook goed om andere bezittingen zo veel mogelijk te minimaliseren, dus neem alleen datgene mee waarvan je zeker weet dat je het zult gebruiken tijdens je weekendje weg, van reisgidsen tot visbenodigdheden. Licht inpakken betekent minder stress en gedoe voor je reis, en dat is waar een weekendje weg over gaat!