Weekendje weg Denemarken

Weekendje weg Denemarken

denemarken vlag

Bezoek het schitterende Denemarken en geniet van de natuuromgeving. Bezichtig ook de verschillende stadjes en dorpjes en ervaar de Deense cultuur!


al vanaf 130.-
Bekijk reizen
Kopenhagen

Populaire bestemmingen in Denemarken

Welke bestemmingen zijn leuk voor een weekendje weg in Denemarken?

Vind de beste prijzen voor een weekendje Denemarken bij deze aanbieders

Boek de leukste stedentrips

Bezoek het mooiste land van Scandinavië

Een weekendje weg naar Denemarken is een uitstekend idee, wanneer je houdt van veel groen, ruimte, zee en een gemoedelijke sfeer. Soms is het net alsof je in Nederland verblijft. Dit gevoel zal je veelal hebben bij een bezoek aan het licht heuvelachtige landschap. Ook de hoofdstad Kopenhagen is razend populair voor een weekendje weg, bezichtig de mooiste gebouwen en geniet van de Deense keuken.

Verblijven in Denemarken

Denemarken staat bekend om sublieme hotels, in steden als Kopenhagen en Esbjerg vind je een groot aantal hotels in verschillende prijsklassen. Zo heb je de keuze uit goedkope bed and breakgasts, maar ook luxe designer hotels. Naast de hotels zijn er in het land verschillende vakantiehuizen te huur. Vaak kun je voor een ouderwets schappelijke prijs al een huisje huren midden in de natuur. Het interieur is vaak geheel Deens en het uitzicht subliem, wat een weekendje weg Denemarken snel tot een groot plezier maakt.

Eilandjes

Naast het land zelf zijn er verschillende eilandjes rondom dit karakteristieke land waarop het ook fijn vertoeven is. Tijdens de zomermaanden wordt er veelal aangemeerd door zeilschepen die vanaf de Duitse, en soms de Nederlandse, waddeneilanden komen aanvaren. Een bijzonder eiland is Aerø met als hoofdstad Aerøskøbing. Hier bevinden zich zowel een zeer fijne camping als meerdere hotels. Er is veel te zien op dit eiland, al zijn het alleen al de kleine huisjes met hun houten gevels of het museum wat het verhaal vertelt over dit bijzondere stadje.

De Deense keuken

Omdat Denemarken voornamelijk omringd wordt door water, is het eten van vis bijna vanzelfsprekend. Ook in combinatie met verschillende soorten vlees wordt veelal vis gebruikt, waarbij varkensvlees met zwoerd een welbekend Deens gerecht is. Tussen de middag mag smørrebrød niet ontbreken, dat staat voor belegde sneetjes roggebrood. Een van de Deense delicatessen is gerookte paling. Wanneer je houdt van paling, vergeet dan niet de paling in biersaus of de paling-eitaart te proeven.

Dat de Denen gek zijn op lekkernijen, zal ook blijken tijdens een gedekte feesttafel. Het gehele gezin werkt er dagen voorafgaand al aan mee om de meest smakelijke diversiteit aan koekjes en cake voor iedereen klaar te zetten. Voorbeelden van traditionele zoete lekkernijen uit Denemarken zijn amandelgebak, citroentaart en gemberkoekjes. Een schaaltje vers geplukte bessen zal daarbij niet ontbreken.