Buckingham Palace

Buckingham Palace

engeland vlag

Buckingham Palace is een koninklijk paleis, waar een groot aantal Koninklijke mensen hebben gewoond. Buckingham Palace staat vooral bekend om de wisseling van de wacht!


Lees meer
Buckingham Palace Londen

Het grote Koninklijke paleis van Londen

Buckingham Palace is het officiële paleis van de Britse Koningin Elizabeth Alexandra Mary. Het reusachtige paleis heeft een Koninklijke uitstraling. Jaarlijks trekken veel toeristen naar het paleis, dit is vanwege de wachtwisseling. De wachters zijn mannen met hoge zwarte pruiken en rode jasjes. De huidige wachters gaan dan wisselen met de nieuwe wachters en dit met veel getrommel. De wachtwisseling vindt meestal plaats om 11:30 uur.

Geschiedenis van Buckingham Palace

In 1702 liet de Hertog van Buckingham het Buckingham house bouwen. Zestig jaar later kocht de Koning George III het Buckingham house voor zijn familie. Later bouwde zijn zoon het Buckingham Palace. George heeft zelf nooit in het paleis gewoond. Koningin Victoria woonde in 1837 als eerste in het paleis. Architect John Nash breidde het huis verder uit, met een oud klassieke stijl. De twee vleugels van het paleis werden gesloopt, om plaats te maken voor grotere vleugels.

Er werd een triomfboog gebouwd. Deze boog werd het middelpunt van de binnenplaats. Op de plaats van de boog werd een vierde vleugel gebouwd, daarmee ontstond de voorgevel van het gebouw. De voorgevel is 108 meter lang en 24 meter hoog. Na het bouwen van de vleugel, was er een plattengrond ontstaan met een afgesloten binnenplaats. Architect Edward Blore aanvoerde de bouw in de binnenplaats die in 1847 plaats vond.

Interieur van Buckingham Palace

Het paleis heeft maar liefst 775 kamers. Enkele kamers zijn te bezoeken voor toeristen. Het paleis was niet alleen de officiële woning van de Britste Koninklijke familie, maar er bevinden zich ook ceremonies plaats. De 36 meter lange ballroom is de grootste kamer in het paleis. Hier worden er ieder jaar de 21 speciale ceremonies gehouden.

In de omgeving van Buckingham Palace staan ook Koninklijke stallen met paarden. Hier bevindt zich ook de gouden koets. De koets is speciaal gebouwd voor George III. De Koninklijke koets wordt nog steeds gebruikt.

Buckingham Palace bezoeken

Het is mogelijk om Buckingham Palace bezoeken. Er is veel te doen en te bezichtigen in het paleis.

Openingstijden
26 juli – 31 augustus van: 09:30 – 19:30.
1 september – 24 september van: 09:30 – 18:30.

Entreeprijzen
Volwassenen: £19.75
Kinderen tot 17 jaar: £11.25
Kinderen tot 5 jaar: Gratis
60 plusser: £18.00