Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

frankrijk vlag

Bezichtig het prachtig historisch monument Arc de Triomphe! Het monument heeft een unieke geschiedenis en je kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht boven op de Arc!


Lees meer
Arc de Triomphe

De triomfboog in hartje Parijs

De Arc de Triomphe is een prachtig historisch monument in Parijs. De triomfboog werd ter eren gebouwd vanwege de overwinning van Napoleon in de slag tegen de Oostenrijkers. Op de muren van dit imposante monument, zijn gedenkplaten aangebracht met de namen van belangrijke Fransen generaals.

Geschiedenis van Arc de Triomphe

Napoleon gaf in 1806 de opdracht om de Arc de Triomphe te bouwen. Jean-François Chalgrin heeft de Arc de Triomphe ontworpen. Het duurde een hele tijd voordat de Arc de Triomphe af was. Dit kwam doordat de bouwers het niet eens waren met de plannen van de ontwerper Jean. Ook verloor Napoleon in die tijd bijna zijn macht. Het duurde 2 jaar voordat het grondwerk en onderaardse gangen klaar waren. Het gebouw was inmiddels 10 meter hoog. Ze waren nog maar net verder met het bouwen van de Arc de Triomphe en het werd weer stopgezet. Dit gebeurde omdat het staatsbestuur van Napoleon viel.

De leider Louis- Philippe heeft in 1836 de Arc de Triomphe afgerond. Het gebouw was na dertig jaar eindelijk klaar. Vier jaar later werd het as van Napoleon als aanbidding onder de Arc de Triomphe geplaatst. In 1854 werd de omgeving van de Arc de Triomphe veranderd. Baron Haussmann ontwierp zeven ruime plaatsen en Jaques Hittorff ontwierp de gebouwen die om de Arc de Triomphe staan. Hij zorgde er voor dat de gebouwen op elkaar leken, zodat het een mooi geheel bleef.

Wat kun je bezichtigen op de Arc de Triomphe?

aan de voorkant van het gebouw kun je een afbeelding bezichtigen, van Napoleons overwinning op het Turkse leger in 1977. Generaal Marceau versloeg de Oostenrijkers in 1795, maar werd later vermoord in Oostenrijk. Zijn begrafenis wordt hier herdacht. Er zijn maar liefst 600 namen van Officiers en Generaals gegraveerd. Er zijn ook beelden te bezichtigen die door bekende beeldhouwers zijn gemaakt.

Arc de Triomphe bezoeken?

het is mogelijk om de Arc de Triomphe te bezoeken. Je kunt boven op de Arc staan, je hebt een prachtig uitzicht en je kunt genieten van het zicht op andere interessante gebouwen. De Arc de Triomphe kun je bereiken met verschillende metro’s.

Openingstijden
1 april t/m 30 december van 10:00 – 23:00
1 oktober t/m 31 maart van 10:00 – 22:30
Houd er wel rekening mee dat de Arc de Triomphe gesloten is tijdens de vakanties.

Entreeprijzen
Volwassenen: 9,00
Kinderen: 5,50
Als je met een groep reist van minimaal 20 volwassenen krijg je korting en betaalt iedere volwassene 7,00. Er is ook een korting voor schoolgroepen, als de groep uit maximaal 35 personen bestaat betaal je voor de hele groep 30,00.