Weekendje weg IJsland

Weekendje weg IJsland

ijsland vlag

Het prachtige land is gelegen op de rand van de Noordpool. Ontdek IJsland op een unieke manier en bezichtig de mooiste watervallen, gletsjers en smeulende vulkanen! Nu v.a. 46,-!


al vanaf 46.-
Bekijk reizen
Natuur van IJsland

Populaire bestemmingen in IJsland

Met name hoofdstad Reykjavik is geschikt voor een weekendje weg

Bezoek het schitterende IJsland

IJsland staat dag en nacht garant voor de kilometerslange ongerepte natuur, de vele bergen, geisers en ontelbare gletsjers die het landschap formidabel maken. Je zult getuige zijn van de prachtige decors die je niet voor mogelijk houdt tijdens een weekendje weg naar IJsland. Met het vliegtuig van hier, ben je goed een 3 tot 4 uren onderweg om in een nieuwe wereld te stappen. Dat IJsland een bijzonder land is, hebben we in 2010 geweten toen een vulkaan de hele wereld had lamgelegd op het gebied van vliegtuigen. Lastminute-Weekendweg.nl heeft op deze pagina de verschillende mogelijkheden voor een reis naar dit schitterende land uitgelicht.

Verblijf in IJsland

Gelukkig hebben toeristen heel veel mogelijkheden om te logeren in IJsland. Je kunt kiezen uit een waaier van hotels, guesthouses, hostels, boerderijovernachtingen, campings en eenvoudige hutten voor een paar euro per nacht. In IJsland is de lokale bevolking erg behulpzaam, dit zal je al snel merken als je een kamer boekt in een guesthouse. Je ontbijt met de mensen thuis en indien je wenst, kan je ’s avonds ook mee-eten met hen. Ze vinden het prachtig als er toeristen naar IJsland komen. De hotels in IJsland staan bovendien bekent om de uitstekende kwaliteit.

De IJslandse keuken

De IJslandse keuken is een garantie op een heerlijke maaltijd. In het land wordt veel aandacht besteed aan het eten. Zo is er een overvloed aan schapenvlees en lamsvlees. Dat komt omdat er op IJsland meer schapen wonen dan mensen. Als je een keertje een weekendje weg wilt gaan naar IJsland moet je Hakarl proberen. Het beruchtste en lekkerste gerecht van IJsland. Hakarl is gefermenteerde haai dat geserveerd kan worden met aardappeltjes of frietjes. Naast Hakarl zijn ook de ballen van de ram een echte delicatesse, ondanks dat dit onsmakelijk klinkt, is het toch een aanrader om te proberen!

Stedentrip Reykjavik

De dynamische hoofdstad van IJsland heeft een ruim aanbod van bezienswaardigheden. Er zijn veel musea te vinden die dieper op de landschappen ingaan. Bijvoorbeeld kan je veel te weten komen over de veranderingen van de geiser van IJsland. Als je een bijzondere kerk wilt zien, moet je naar de Hallgrimskirkja kerk gaan met niet minder dan 5275 tellende pijpen van de orgel. De beste manier om hier te logeren is een guesthouse of hotel te boeken, doorgaans kost dit rond de € 80,- per nacht.