Weekendje weg Reykjavík

al vanaf 45
Bezoek de prachtige stad Reykjavik. Ontdek de cultuur en de mooiste bezienswaardigheden in deze stad! Boek nu een hotel in Reykjavik v.a. 46,-!
weekendje weg

Bezoek de hoofdstad van IJsland

Reykjavik is de ideale bestemming voor een leuke stedentrip! De hoofdstad van IJsland heeft ruim 300.000 inwoners en is uitgestrekt. De stad ligt aan een baai op een schiereiland net onder de poolcirkel. Wie van zalm houdt kan in de vissershaven aan zijn of haar trekken komen! Lastminute-WeekendWeg.nl heeft de beste aanbiedingen voor een weekendje weg naar Reykjavik verzameld.Betaalbare of luxe accommodaties in Reykjavik

Reykjavik heeft gerenommeerde hotels en pensions en bovendien is er de mogelijkheid om een vakantiehuis te huren op een prachtige locatie. Er zijn duizenden accommodaties die qua prijs beginnen vanaf 45 euro per nacht tot 150 euro. Er zijn betaalbare en luxe accommodaties te huur in en om de hoofdstad. Vanuit je kamer of woning kun je een avontuurlijke tocht door het poolgebied maken of Reykjavik en haar omgeving leren kennen.

Bezienswaardigheden en attracties in Reykjavik

Reykjavik is een combinatie van cultuur, musea, natuur en historie. Dit zijn uitstekende ingrediënten voor een fantastisch weekendje weg waar je veel kunt bezichtigen. De volgende drie attracties mag je absoluut niet missen!

Hallgrimskirkja
Hallgrimskirkja is een kerk met een bijzondere architectuur. Deze kerk is bijna 75 meter hoog en in de stad opvallend zichtbaar. Deze protestantse kerk is een bezoekje waard.

Nationaal Volksmuseum Reykjavik
Dit museum heeft overblijfselen uit de Vikingtijd. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis kan hier zijn of hart ophalen. Reykjavik heeft trouwens nog meer musea met onder andere oude IJslandse manuscripten.

Perlan
Perlan is een cultureel centrum met warmwatertanks ten zuiden Reykjavik. Samen met Harpa, een concert en congrescentrum in de stad, zijn dit leuke gelegenheden om ’s avonds of overdag te genieten van een concert of voorstelling. Ga ook eens lekker shoppen in het centrum en wandel door de winkelstraat verwarmd via geothermische warmtebronnen. Winkelen kan hier het hele jaar door, want sneeuw en ijs krijgen geen kans.