Kerstmarkt Aken

Kerstmarkt Aken

duitsland vlag

Aken is een populaire Kerstmarkt onder Nederlanders omdat de stad net over de grens bij Maastricht ligt. Op deze pagina lees je meer over de Kerstmarkt en vind je voordelige trips naar deze Kerstmarkt.


al vanaf 25.-
Bekijk reizen
aken kerstmarkt

Sprookjesachtige kerstmarkt in Aken

Rondom het prachtige stadhuis en de eeuwenoude Dom van Aken wordt ieder jaar een sfeervolle kerstmarkt opgezet met muziek, leuke kraampjes en Glühwein. Net over de grens bij Vaals in Zuid-Limburg ligt de mooie stad Aken die ieder najaar verandert in een sprookjesachtige stad met veel lichtjes en gezellige kerstmuziek. De markt trekt jaarlijks ruim anderhalf miljoen bezoekers en is daarmee één van de populairste kerstmarkten. Proef de heerlijkste soorten kerstgebak en bekijk de mooiste kerstversiering in de kraampjes. Vergeet ook niet een lekkere aardappelpannenkoek te nemen of één van de andere specialiteiten van het seizoen. Vergelijk hier alle reizen naar de kerstmarkt van Aken.

Printenmarkt, Katschhof en de Markt

De kerstmarkt van Aken wordt op verschillende pleinen opgezet. Oorspronkelijk werd alleen de Printenmarkt gebruikt als lokatie voor de jaarlijkse markt, maar inmiddels is het feest uitgebreid naar de Katschhof en de Markt. Ook in de kleine steegjes rondom deze pleinen kun je gezellige kraampjes vinden. De pleinen liggen op loopafstand van elkaar en je kunt dus de hele dag door de stad slenteren over de verschillende markten. Kortom, je kunt op de kerstmarkt in Aken in het hele centrum van rondom het stadhuis en de Dom terecht voor winterse gezelligheid.

Winkelen in de historische binnenstad van Aken

De mooie binnenstad van Aken wordt niet alleen gesierd door de oude dom en het imposante stadhuis, maar ook de winkelstraten maken de stad bijzonder. In de Adalberstrasse en de Grosskölnstrasse zijn de grotere winkelketens gevestigd. Ook kun je hier een kijkje nemen in het bekende Duitse warenhuis Galaria Kaufhaus. In de pittoreske straatjes rondom de kerk en het stadhuis vind je kleine en bijzondere winkels. Niet alleen exclusieve kleding, sieraden en schoenen zijn hier te koop, ook speciaalzaken met etenswaren als thee en olie zijn hier te vinden. De Jakobstrasse zit vol met cadeauwinkels en woonwinkels.