Kerstmarkt Düsseldorf

al vanaf 49
Op zoek naar een reis naar de kerstmarkt in Düsseldorf? Bekijk op deze pagina voor een voordelige reis!
weekendje weg

Een echt kerstgevoel op de kerstmarkten van Düsseldorf

Op de verschillende pleinen van Düsseldorf vind je ieder jaar de leukste kerstmarkten waar een gemoedelijke sfeer hangt. Ieder plein is versierd in een andere sfeer en heeft een eigen thema. Je kunt bijvoorbeeld een kerstmarkt in Jugendstil bezoeken. Deze stijl sluit naadloos aan op het Jugendstil muziekpaviljoen dat zich op het plein bevindt. Aansluitend bij de stijl van het raadhuis tref je een markt in renaissance stijl. Op de Schadowplatz kun je je tegoed doen aan de lekkerste winterse delicatessen, zoals gebrande amandelen, poffertjes en Glühwein. Ook de stad zelf is mooi verlicht en versierd waardoor het een echt winterwonderland is.Marktplatz, Heinrich-Heineplatz, Sternchenmarkt en Schadowplatz

Op het centraal gelegen Marktplatz vind je een nostalgische kerstmarkt. Het plein is een prachtig decor voor deze markt, waardoor er een gezellige sfeer hangt. De kerstmarkt in Jugendstil is gelegen aan het Heinrich-Heine-Platz. De Sternchenmarkt is schitterend verlicht en versierd en met kristallen verlichting. De kraampjes van de markt op de Schadowplatz zijn bedekt met dennentakken die hun geur over het hele plein verspreiden. Hier kun je terecht voor lekkere hapjes en drankjes.

Gezellig winkelen in Düsseldorf

Als je gaat winkelen in Düsseldorf is de Koningsallee een echte must see. Deze boulevard wordt gezien als één van de mooiste boulevards van de wereld. Je vindt hier luxe en exclusieve winkels in de mooie winkelpassages aan het water. Ook de Flingerstrasse is een goede straat om te shoppen. Hier vind je vooral de grote en bekende winkelketens. Kijk ook eens binnen bij het woonwarenhuis Stilwerk voor de leukste spullen op het gebied van wonen. Op de Centrale Markt wordt iedere tweede zondag van de maand een vlooienmarkt gehouden. Je weet maar nooit wat voor moois je hier voor weinig geld op de kop tikt.