Kerstmarkt Essen

al vanaf 20
Boek nu een reis naar de winterse kerstmarkt in Essen en profiteer van lage prijzen! Al v.a. 20,-!
weekendje weg

Multiculturele kerstmarkt in Essen

Tussen Duisburg en Dortmund vind je de stad Essen waar ieder jaar een gezellige, multiculturele kerstmarkt wordt opgezet. Je vindt hier naast de traditionele kraampjes met kerstdecoratie en winterse delicatessen ook Afrikaanse, Cubaanse en Russische kraampjes waar je leuke exotische producten kunt kopen. Bekijk de kerstspelen die bij de Hohe Dom worden opgevoerd, of bewonder het lichtnet met wel 450.000 lichtjes dat boven de kraampjes hangt. Neem een ritje in het reuzenrad aan de Burgplatz om de versieringen van bovenaf te bekijken. Op de Flachsmarkt bevindt zich de middeleeuwse markt, waar je specialiteiten uit de middeleeuwse kasteelkeuken kunt proeven en edelstenen, aardewerk en huiden kunt kopen.Kerstmarkten door het hele centrum van Essen

Als je met de trein de kerstmarkt wilt bezoeken, val je meteen bij het station met je neus in de boter. De kerstmarkt loopt namelijk van de Hauptbahnhof via de dom naar de Porschplatz. Je kunt een wandeling maken langs het Willy-Brandt-Platz, de Rathenaustrasse, de Kennedyplatz en de Flachsmarkt. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je aan het einde van de route de U-bahn terug nemen naar het station om met de trein weer terug naar huis te reizen.

Leuke winkels in de binnenstad van Essen

Het winkelgebied van Essen ligt centraal gelegen aan de Willy-Brandt-Platz. Ideaal als je met de trein reist, want ook het station is hier vlakbij. Parkeren kan alleen buiten het centrum, omdat bijna de hele binnenstad van Essen voetgangerszone is. Loop eens naar binnen bij de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof aan de Willy-Brandt-Platz en vindt de leukste huishoudelijke artikelen, mode en accessoires. Of struin door het luxe en grote winkelcentrum Limbecker Platz waar je meer dan 200 winkels kunt vinden. Op de bovenste verdieping kun je heerlijk eten en drinken in de food corner.