Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Keulen

duitsland vlag

Naast de grote kerk van Keulen wordt ieder jaar een gezellige kerstmarkt georganiseerd. Geniet van de typisch Duitse lekkernijen, de aangename sfeer en vind originele kerstaankopen!


al vanaf 20.-
Bekijk reizen
Keulen Kerstmarkt in december

Gezellige kerstmarkt rondom de kathedraal van Keulen

In Keulen vind je maar liefst vijf kerstmarkten op verschillende pleinen in het centrum. Op elke markt is er wat te beleven en je hebt daarom misschien wel meer dan een dag nodig om alles te kunnen zien. Je vindt er bijvoorbeeld ook een markt met biertenten waar je de lekkerste biertjes kunt drinken. Rondom de grootste kathedraal van Duitsland waan je je in een heuse sprookjeswereld met prachtig versierde bomen en duizenden lichtjes die de donkere dagen in november en december aangenamer maken. Aan de Alter Markt is het een winterwonderland met een schaatspiste en op de Weihnachtsmarkt am Wasser staat een kerstmarkt aan de Rijn.

Bezoek de vijf kerstmarkten van Keulen

Op het plein aan de dom van Keulen vind je een sprookjesachtige kerstmarkt. Deze markt is met verlichting en versiering één van de mooiste en meest romantische markten van de stad. Op de Neumarkt kun je je tegoed doen aan heerlijke speciaalbiertjes. De kerstmarkt op de Rudolfplatz is minstens net zo imposant als de markt bij de dom. Vaak worden hier ook kerstshows gegeven die ervoor zorgen dat iedere bezoeker in de kerststemming komt. Buiten de stad vind je nog twee kleinere kerstmarkten.

Shoppen in dé winkelstad van Duitsland

Keulen is een waar walhalla voor shopliefhebbers. Niet alleen in het centrum vind je de leukste winkels, maar ook de wijken net buiten het centrum zijn leuk om eens te bekijken. Keulen is goed te bereiken met de trein vanuit Nederland en daarom is het een populaire bestemming onder Nederlanders. Vlakbij het centraal station staat de kathedraal en de Hohe Strasse waar je grote winkelketens, maar ook kleinere boetiekjes kunt vinden. Verderop in de Schildergasse kun je ook mooie boetieks en eetgelegenheden bezoeken. De Belgische Wijk is een hippe en moderne wijk waar veel leuke designershops zitten.

Liever een ander weekendje weg? Bekijk ook eens: