Weekendje weg Litouwen

Weekendje weg Litouwen

litouwen vlag

Op zoek naar een weekendje weg naar het historische Litouwen? Lastminute-Weekendweg.nl heeft de beste weekendjes weg naar Litouwen verzameld!


al vanaf 169.-
Bekijk reizen
Vilnius Gediminas Avenue

Populaire bestemmingen in Litouwen

De mooiste bestemmingen voor een weekendje weg in Litouwen

Vind de beste prijzen voor een weekendje Litouwen

Van hotels tot complete stedentrips met vlucht en hotel

Ontdek het historische Litouwen

Litouwen is een prachtig land, dat deel uit maakt van de Baltische Staten. Litouwen grenst aan de landen Polen, Wit-Rusland en Letland. De hoofdstad van Litouwen is Vilnius, een prachtige stad met een historisch centrum. Litouwen is onder de Nederlandse toeristen nog niet zo heel bekend. Toch heeft dit land je veel te bieden en talloze bezienswaardigheden!

Litouwen heeft een fantastisch landschap om een fiets of wandel vakantie te boeken. Zo kun je extra genieten van de prachtige natuuromgeving. Het land beschikt namelijk over meer dan 30 natuurparken, bijzondere reservaten en meer dan 330 vogelsoorten. Verder biedt het land uitzonderlijke bezienswaardigheden, zoals indrukwekkende kastelen en kerken.

De verschillende steden in Litouwen

Vilnius heeft een prachtig historisch centrum. Daarnaast heeft de stad een rijke geschiedenis en heeft de stad cultuurliefhebbers veel te bieden. Vilnius ligt in het zuidelijke deel van Litouwen. De bijzonder mooie rivier de Neris stroomt door de stad en geeft de stad een fantastisch effect! Het weer in Vilnius verschilt nogal, het gemiddelde jaartemperatuur is zes graden boven nul. In de wintermaanden kan het zeer koud zijn en kan het er flink sneeuwen, al geeft dat een sprookjesachtig aanblik! Verder beschikt Vilnius over historische monumenten, die je als toerist kunt bezichtigen.

Verder beschikt Litouwen over andere prachtige steden. Bijvoorbeeld het badplaatsje Druskinikai, een fantastisch plaatsje aan de kust. Er bevinden zich mooie witte stranden met kuuroorden, waar je als toerist heerlijk kunt ontspannen en genieten van de recreatie!

Kaunas

Kaunas is na Vilnius de tweede stad van Litouwen. In de stad is genoeg te bezichtigen, zoals de grootste kerk van de Baltische Staten. Ook deze stad heeft een rijke geschiedenis, het centrum heeft een middeleeuwse sfeer. De oude binnenstad is gemoderniseerd en beschikt over een grote winkelpromenade!

Cultuur van Litouwen

De cultuur van Litouwen is zeer interessant. In de Litouwse keuken worden er diverse maaltijden geserveerd. In Litouwen gebruiken ze veel aardappelen en melkproducten. Ook zijn pannenkoeken zeer populair in het land. Wat erg typisch is in Litouwen, is dat er houten kruisen in hout worden gesneden. Deze worden gebruikt bij kruispunten en begraafplaatsen. Onder de Sovjet beleid werd dit niet goed gekeurd, maar deze kunst overleefde door de kruisenheuvel vlakbij Siauliai.