Weekendje weg Vilnius

Weekendje weg Vilnius

litouwen vlag

Vilnius is een prachtige stad in Litouwen, een verrassende bestemming op zo’n 3,5 uur vliegen van Nederland. Bekijk en boek hier de goedkoopste weekendjes weg naar Vilnius!


al vanaf 25.-
Bekijk reizen
Vilnius

Vind de beste prijzen voor een voordelig weekendje naar Vilnius

Last minute genieten in deze unieke stad in Litouwen

De beste 6 deals voor een weekendje naar Vilnius

Bezoek de middeleeuwse stad

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen en is een veelzijdige stad. Vilnius heeft een historische binnenstad, met kleine oude straatjes. In het centrum bevinden zich wel meer dan veertig kerken. De stad is gebouwd in het oude barokstijl, maar ook veel gebouwen zijn gemoderniseerd. Als je door Vilnius loopt krijg je een sterk middeleeuws gevoel!

Ook bevinden zich veel stadsparken waar je met je bijvoorbeeld met je partner heerlijk kunt picknicken. Verder worden er regelmatig evenementen, festivals en optochten gehouden in de straat Pilies Street.

Bezienswaardigheden Vilnius

De stad Vilnius beschikt over talloze bezienswaardigheden. Een van de prachtige kerken is de kathedraal van Vilnius, op de kathedraal zijn drie belangrijke standbeelden geplaatst. In de kerk bevinden zich veel kunstwerken uit de 16de eeuw. Er is ook een museum, waar je veel informatie kunt vinden over de prachtige kerk. Het Presidentieel Paleis is de officiële verblijfplaats van de President. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen.

De St. Anne Kerk is een van de belangrijkste symbolen van Vilnius. Het gebouw is zeer bijzonder, het is gebouwd met 33 verschillende stenen. Er bevinden zich metalen kruisen op het gebouw, wat een fantastisch effect geeft. In de Televisietoren kun je genieten van een prachtig uitzicht! De toren is 326 meter hoog. Op 165 meter hoogte kun je in het restaurant een hapje nuttigen. Door de ronddraaiende plateau kun je alle delen van Vilnius zien!