Weekendje weg Noorwegen

al vanaf 130
Boek nu een korte vakantie naar het imposante Noorwegen, bekijk de schitterende natuur of bezoek de steden. Hier vind je de beste deals!
weekendje weg

Weekendje weg Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn prachtige natuur. Het is erg bergachtig in Noorwegen en er zijn veel fjorden te vinden met sneeuw bedekte bergen. Er zijn veel rivieren in het land met indrukwekkende watervallen. Het noorderlicht is een fantastisch natuurfenomeen.

In het noorden van het land en word het vaakst waargenomen in de Poolcirkel. Het bijzondere van het noorden van Noorwegen is dat het zonlicht boven de Poolcirkel niet onder gaat, dit betekent dat het in de zomer 24 uur daglicht is per etmaal. Er zijn ook diverse musea’s te bezoeken in Oslo. Ook zijn er veel boerderijen in het noordoosten van Noorwegen.


Populaire bestemmingen


Wat voor weekend weg zoek je?

Erkende reisorganisaties bieden je verschillende reizen naar Noorwegen aan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stedentrip naar Oslo voor vier dagen. Dit kan vanaf 130 euro. Je kunt ook kiezen voor een excursiereis, waarbij je veel bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Het is ook mogelijk om een blokhut te huren in Noorwegen. Er zijn daarbij ook talloze activiteiten te beleven zoals, wandeltochten, rafting, fiets of vistochten en nog veel meer. Je kunt ook kiezen voor een camping in Noorwegen en het is dan mogelijk om een bungalow te huren. Dit kan al vanaf 30 euro.

Het team van Lastminute-weekendweg.nl heeft voor jou de leukste reizen verzameld. Reisorganisaties zoals Effe Weg, Van Nood en Peter Langhout bieden je scherpe aanbiedingen aan voor een mooie prijs. Wij raden je aan om de aanbieders goed te vergelijken zodat je de juiste keuze maakt.

Noorwegen in feiten:

  • Continent: Noord-Europa
  • Inwoneraantal: 5.063.709
  • Oppervlakte: 323.787 km²
  • Valuta: Noorse Kroon
  • Taal: Noors
  • Belangrijkste religies: Lutheranisme
  • Hoofdstad: Oslo
  • Grote steden: Bergen, Trondheim, Drammen