Het Munch museum is een museum met fantastische schilderijen van de kunstenaar Edvard Munch. Edvard heeft twee bekende schilderijen. De ‘Schreeuw’ en ‘Madonna’. Deze twee bekende schilderijen werden in 2004 gestolen uit het Munch museum. Het Munch museum bevindt zich aan de rand van het Tøyenpark. Het gebouw werd speciaal ontworpen voor het Munch museum. Dit gebeurde door de architecten Gunnar Fougner en Einar Myklebust.

Geschiedenis van het Munch Museum

Het museum opende in het jaar 1963, ter ere van Munch 100e geboortedag. Na de dood van Edvard Munch liet hij een hele verzameling van zijn werk achter aan de gemeente Oslo. De hele collectie die hij tijdens zijn leven heeft gemaakt met van elk een kopie. Zijn in totaal 1100 schilderijen, 500 etsplaten,  2240 boeken en andere voorwerpen, 15500 prenten en zes sculpturen.

Op 22 augustus 2004 werden de twee belangrijkste schilderijen gestolen uit het Munch Museum. Dit gebeurde door gewapende en gemaskerde mannen. De dieven eisten 1 miljoen dollar, hiermee ging de Noorse overheid niet akkoord. De dieven werden in de val gelokt, toen ze de schilderij ‘De Schreeuw’ wouden verkopen en werden daarna gearresteerd. De schilderijen werden op 31 augustus 2006 teruggevonden, ze waren helaas beschadigt. Het Munch Museum was maanden gesloten, om nieuwe beveiligingssystemen te installeren.

Openingstijden

Het Munch Museum is op maandag gesloten. Verder is het Munch Museum geopend van 10:00 – 18:00.
Zaterdag en zondag is het Munch Museum geopend tot 17:00.

Toegangsprijs

Volwassenen: 65 Kronen
Kinderen onder de 7 jaar: Gratis
Tussen 1 oktober en 31 maart is de toegang voor iedereen gratis!