Noors Volksmuseum

Noors Volksmuseum

noorwegen vlag

Bezoek het grote Noors Volksmuseum en geniet van het traditionele Noorwegen!


Lees meer
Noors Volksmuseum

Het grote openluchtmuseum van Oslo

Het Noors Volksmuseum is een openluchtmuseum, het museum is in een oude kerk wat afkomstig is uit de 13de eeuw. In het museum bevinden zich allerlei kerken, gebouwen en huizen uit Noorwegen. Deze zijn gereconstrueerd. De kerk heeft een bijzondere uitstraling en wordt vergeleken met een Chinese tempel.

Wat kun je bezichtigen in het museum?

De kerk heeft puntdaken die versierd zijn met drakenkoppen. Dit was bedoeld om boze demonen weg te jagen. Binnen in de kerk kun je hutjes uit Lapland bezichtigen, maar ook houten boerderijen met een dak van gras. Verder kun je in het museum veel werkplaatsen van pottenbakkers vinden, kaarsenmakers en zilversmeden. In december rond de kersttijd, zijn de huizen in het museum uitgebreid versierd bij ieder passend cultuur. Ook bevindt zich een grote kerstmarkt in de kerk.

Volksdansen in NoorwegenGebouwen bij Noors VolksmuseumInterieur Noors Volksmuseum
In de zomertijd worden er talloze activiteiten georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld traditioneel volksdansen en worden er verschillende demonstraties gehouden van oude tradities. Ook is het mogelijk om een ritje te maken in een traditionele paard met wagen, dit is erg leuk voor de kinderen!

Openingstijden in tarieven

Openingstijden
15 mei tot en met 15 september van 10:00 tot 18:00.
Overige maanden van 11:00 tot 15:00.
In de weekenden is het Volksmuseum open tot 16:00.

Entree
Volwassenen: 90 kronen
Kinderen: 25 kronen
Onder de 6 jaar: Gratis