Weekendje weg Portugal

Weekendje weg Portugal

portugal vlag

Met heerlijke steden als Porto en Lissabon is Portugal een uitstekende bestemming voor een weekendje weg. Vergelijk nu snel onze aanbieders voor het goedkoopste weekendje weg!


al vanaf 74.-
Bekijk reizen
De oever van de Douro in Porto

Bestemmingen in Portugal

Alles voor een geslaagde stedentrip

De beste aanbieders voor een weekendje weg naar Portugal

Van hotels tot complete stedentrips met vlucht

Een populaire bestemming voor stedentrips

Een vakantie naar Portugal wordt onder de Nederlanders steeds populairder. In Portugal zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden. Je hebt romantische wijken in de hoofdstad Lissabon, waar je prachtige fonteinen, winkels en pleinen kunt vinden. In Noord-Portugal kun je veel natuur vinden, het is erg berg en heuvelachtig. Je hebt er eindeloze wijngaarden en historische steden.

Portugal heeft heerlijke stranden, de Algarve is een populair vakantieoord waar je in de zomer leuke strandtentjes kunt vinden en heerlijk van het weer kunt genieten. Verder heb je prachtige rivieren in Portugal die van oorsprong uit het buurland Spanje komen.

Vooral stedentrips zijn een veel gemaakte keuze voor een weekendje weg

Erkende reisorganisaties bieden je verschillende reizen naar Portugal aan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stedentrip naar Porto of Lissabon. Dit kun je boeken vanaf  74 euro. Het is ook mogelijk om een vakantiehuis te huren, dat is ideaal als je met een grotere groep op vakantie gaat. Dit kun je boeken vanaf 500 euro. Er zijn ook veel campings in Portugal waar je een bungalow kunt huren, bijvoorbeeld in het Noorden van het land kun je fantastisch kamperen in de mooie natuur. Als je liever een zonvakantie wilt boeken is dat mogelijk vanaf 260 euro.

Het team van Lastminute-Weekendweg.nl heeft voor jou de leukste reizen verzameld. Diverse reisorganisaties zoals TUI, VakantieDiscounter en Expedia bieden je interessante aanbiedingen aan voor een lastminute weekend weg. Wij raden je aan om de reizen goed te vergelijken zodat je op een mooie prijs uitkomt.

Portugal in feiten

  • Continent: Europa
  • Inwoneraantal: 10.799.270
  • Oppervlakte: 92.212 km²
  • Valuta: Euro
  • Taal: Portugees
  • Belangrijke religies: Rooms-Katholiek (84,5%)
  • Hoofdstad: Lissabon
  • Grote steden: Porto, Amadora, Braga