Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos

portugal vlag

Mosteiro dos Jerónimos staat bekend als een eeuwen oud klooster. Tegenwoordig is dit een prachtig gebouw met een Portugese stijl!


Lees meer
Mosteiro dos jeronimos

Het eeuwenoude klooster nabij de bekende Torre de Belem

Mosteiro dos Jerónimos is een prachtig bouwwerk en bevindt zich in de wijk Belém. Het gebouw is gigantisch groot en heeft een Portugese bouwstijl. Oorspronkelijk was dit een klooster. Het gebouw staat bekend om zijn indrukwekkende kloostergang. Het is een van de uitblinkende gebouwen van Lissabon.

Geschiedenis van Mosteiro dos Jerónimos

Architect Diogo Boytac ontwierp het klooster en in 1502 ging de bouw van start. De bouwwerkzaamheden zouden later zijn voortgezet door andere meesters. Het gigantische klooster is genoemd naar Koning Manuel, omdat hij in 1496 toestemming vroeg om dit klooster te bouwen. Mosteiro dos Jerónimos is gebouwd uit kalksteen en versierd in Oosterse stijl.

Het klooster is een speciale betekenis en wordt ook wel het klooster van Maria Bethlehem genoemd. De zuidelijke gevel is afzonderlijk, dit is vanwege de uitgehakte poort. Het klooster heeft een opstelling van figuren. Onderin bevindt zich de Infante D. Henrique, die de toegang van de poort bewaakt. In het midden van het klooster vindt je de Maagd van Belém. Dit figuur heeft een bijzondere betekenis en staat voor het zegene van het monument. Helemaal bovenaan het gebouw vindt je de bijzondere engel met een hoge rang, oftewel Sint Gabriel.

Mosteiro dos Jerónimos bezoeken

Het is mogelijk om Mosteiro dos Jerónimos te bezoeken. Ook bevindt zich in het bijzondere gebouw twee museums: Het Scheepvaart museum en het Archeologisch museum. Deze kun je uiteraard ook bezoeken.

Toegangsprijs:
Volwassenen: 6 euro
Kinderen: 6 euro

Openingstijden:
Mosteiro dos Jerónimos is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00.

Adres:
Praça do Império
1400
Lissabon