Rua Augusta

Rua Augusta

portugal vlag

Rua Augusta staat bekend om het prachtige monument de triomfboog. Verder is het een fantastische plek om te winkelen of je kunt er genieten van de gezellige terrasjes!


Lees meer
Rua Augusta

De beroemdste winkelstraat van Lissabon

Rua Augusta is een beroemde winkelstraat in de historische stad Lissabon. Het is een chique winkelstraat en ligt in de wijk Baixa Pombalina. De trottoirs zijn met mozaïek betegeld, wat een prachtig effect geeft. Er bevinden zich bekende winkels in de straat. Rua Augusta is een bruisende straat waar geleefd wordt. In de zomer kun je genieten van de heerlijke terrasjes in de zon. Er zijn veel activiteiten te beleven in Rua Augusta.

Geschiedenis Rua Augusta

Na de grote aardbeving in 1755 werd er een triomfboog gebouwd. De triomfboog werd gebouwd ter eren van het herbouwen van Lissabon. De winkelstraat Rua Augusta staat in verbintenis met het plein Praça do Comércio. De triomfboog rust op zes Griekse zuilen, dit zijn prachtige bouwkundige versieringen. Rondom de triomfboog bevinden zich unieke standbeelden. De beelden spelen een belangrijke rol in de Portugeese geschiedenis. Een aantal bekende figuren zijn, Carvalho e Melo en Vasco de Gama.

Wat te doen in Rua Augusta?

In de winkelstraat Rua Augusta is er veel te beleven. Dagelijks kun je er straatartiesten vinden, die diverse soorten muziek spelen. In deze straat vindt je talloze gezellige restaurantjes, waar je kunt genieten van de Portugeese keuken.

Verder kun je uitgebreid winkelen in deze fantastische straat. Er bevinden zich typisch Portugeese boetiekjes plaats, waar je leuke hebbedingentjes kunt kopen. In deze indrukwekkende winkelstraat is ook het designmuseum gevestigd. Dit museum staat ook wel bekend onder de naam Mude.