Torre de Belém

Torre de Belém

portugal vlag

Torre de Belém heeft een prachtige uitstraling en is gebouwd in het zogeheten Manuelstijl! Aan de bekende Taag rivier waar Lissabon aan ligt, is deze toren te vinden.


Lees meer
Torre de Belém

Een bekend symbool aan de rivier in Lissabon

Torre de Belém is een historisch monument, wat zich bevindt op een eilandje in de rivier. Het is een prachtige toren met een unieke stijl. Torre de Belém is bekend symbool en speelt een belangrijke rol in Portugal. Het is mogelijk om dit fantastische monument te betreden. Je komt op de Torre de Belém door een kleine brug over het water. Beklim de torens en ervaar het prachtige uitzicht over de stad en de rivier!

Geschiedenis van Torre de Belém

Torre de Belém is gebouwd tussen 1515 en 1521 in uitvoering van Koning Manuel I. Nadat de toren gebouwd is, werd Portugal een deel van Spanje en werd de toren een gevangenis. De cellen van de gevangenen liepen geregeld onder water. Dit gebeurde doordat vroeger de toren op een zandbank in de rivier lag.

De toren had oorspronkelijk twee functies. De toren was vroeger een rituele toegangspoort, om de zeevaarders die naar Portugal kwamen te ontvangen. De toren maakte ook deel uit van verdedigingswerken. Torre de Belém stond vroeger op een eilandje in de rivier de Taag. Maar na de aardbeving van 1755 veranderde de loop van de rivier waardoor de verdedigingswerken nu op het vasteland staat.

Binnen in de toren kom je via een draaitrap in de kamer van de commandant. Op de tweede verdieping bevindt zich het prachtige Koningszaal. Op de derde verdieping kun je genieten van het uitzicht, maar het mooiste zicht over de omgeving krijg je op de bovenste verdieping. Op de bovenste verdieping is er ook een gebedsruimte.