Tips om gezond te eten tijdens je weekendje weg!

lastminute weekend weg icoon

Een soms lastige opgave tijdens een leuk weekendje weg: gezonde voeding! Met deze tips kun je ook tijdens bijvoorbeeld een dieet of als gezonde eter met een gerust hart een weekendje er op uit!


Lees verder

Ook op vakantie gezond eten

Onderzoek toont aan dat de meeste mensen aankomen tijdens de vakantie, maar als je dit niet wilt tijdens je weekendje weg naar bijvoorbeeld Texel, zijn er veel dingen die je kunt doen. Er zijn namelijk diverse tips waar je gebruik van kunt maken om ook als je weg bent met je partner alsnog gezond te eten. Ga wel eerst je zorgverzekering vergelijken en lees dan deze tips door!

Neem gezond eten mee

Gezond eten met een beperkt budget is gemakkelijk als je je eigen voedzame snacks en voedsel inpakt. Benzinestations, kiosken op luchthavens en ander voedsel voor onderweg zijn gericht op gemak, niet op je gezondheid. Bespaar tijd, geld en je welzijn door je eigen gezonde voeding mee te nemen. Een gezond eetplan hoeft geen grote taal op je vakantielijstje te zijn als je je favoriete gezonde snacks en maaltijden inpakt.

Onderzoek menu’s voor goede voeding

Je kunt tegenwoordig voor bijna elk restaurant een online menu vinden, en vooraf doorlezen garandeert gezonde eetopties. Je reisgenoten zullen het ook waarderen dat je één beslissing van hun bord hebt genomen. Meer plaatsen bieden tegenwoordig gezondheidsgerichte opties en bieden graag plaats aan mensen met voedselgevoeligheden. Je kunt ook je maaltijden aanpassen om uit eten te gaan gezond. Vraag om een ​​andere groene groente in plaats van de aardappel of laat croutons achter op je verder gezonde salade.

Wees bewust van je probleemvoedsel

Een klein beetje gluten lijkt misschien onschuldig, maar de symptomen, waaronder hoofdpijn, vermoeidheid en jeukende huid, kunnen een verder perfecte reisdag tot ellende maken. Een beetje op je hoede zijn met eten mag niet betekenen dat je je gezondheid en gemoedsrust in gevaar brengt. Als je gevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen, blijf dan op de hoogte waar ze zich kunnen verstoppen. Ga er nooit vanuit; vraag altijd in restaurants en bij voedselverkopers. Zelfs als iedereen zich overgeeft, is een paar happen niet de moeite waard om een ​​deel van je vakantie te verpesten.

Blijf gehydrateerd

Water op vakantie kan zwembaden of stranden betekenen, maar wat je in je lichaam stopt, is cruciaal voor gezondheid en welzijn. Of je nu op een acht uur durende vlucht naar Parijs zit of een cruise in een open bar in Honolulu met je vrienden, de kans is groot dat je niet genoeg water drinkt, en de gevolgen kunnen zich manifesteren in van alles, van hoofdpijn tot vermoeidheid. Reis met een kantine en houd deze gevuld, te beginnen op de luchthaven. Velen hebben nu gefilterde waterstations, net als de meeste hotelsportscholen.

Gezond eten bij fastfoodrestaurants

Gezond fastfood klinkt misschien als een tegenstrijdigheid, maar meer plaatsen bieden keuzes zoals verse salades, gegrilde kip en grasgevoerde hamburgers. Bestel gewoon de burger of kipfilet zonder broodje en het zal aankomen in een slawrap in plaats van het broodje. Deze opties zijn niet altijd ideaal. In plaats van alle voorzichtigheid in de wind te gooien, doe je best. Dat kan betekenen dat je het broodje van je burger trekt of om mosterd vraagt ​​in plaats van met suiker beladen ketchup.