Weekendje weg in Nederland als mindervalide

nederland vlag

Mooie parken voor een weekendje weg die ideaal geschikt zijn voor invaliden.


Lees verder

Je hebt zin om je auto van Skoda te pakken en een weekendje weg te gaan in eigen land. Je hebt net onderdelen van de Motor-Doctor.nl online winkel besteld en laten installeren, dus je weet zeker dat de auto er weer een tijd tegen aan kan. Maar, is dit als mindervalide überhaupt wel mogelijk in Nederland? Ja, natuurlijk kan dat!

Er zijn in Nederland verscheidene bungalowparken te vinden waar je tevens een vakantiehuisje kunt huren dat geschikt is voor mindervaliden of invaliden. Zulke huisjes zijn drempelvrij en rolstoeltoegankelijk. In sommige gevallen zijn ook voorzieningen zoals de supermarkt, het zwembad en het restaurant rolstoelvriendelijk. Het is verstandig om van tevoren even contact op te nemen met het park om hiernaar te vragen. Dit zou natuurlijk voor mensen in een rolstoel nog vele malen meer plezier opleveren. Hier zijn twee bungalowparken die aangepaste bungalows aanbieden in ons land:

RCN de Flaasbloem
In Chaam, een dorp in Noord-Brabant, vind je vakantiepark RCN de Flaasbloem. Voorheen was dit een groot bosgebied, waardoor er genoeg valt te wandelen en te ontdekken in dit gebied. Bovendien zie je regelmatig een eekhoorn, wat natuurlijk een leuke ervaring is. Het is een ware natuurbeleving aan de grens met België. RCN de Flaasbloem is zeker uniek te noemen, wat onder meer komt door het prachtige recreatiemeer van ongeveer twee hectare. Je vindt dit meer aan de rand van het park met een ligweide, een strand, een driedubbele glijbaan, een 42 meter lange glijbaan en een mooie waterspeeltuin. Dit park biedt verscheidene huisjes aan die rolstoelvriendelijk zijn, zoals de Bungalow Stockholm waarin zes personen kunnen verblijven. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor Bungalow Oslo, wat geschikt is voor een verblijf van vier personen.

RCN de Noorster
Zoek je het liever wat noordelijker in Nederlander dan kun je kiezen voor RCN de Noorster, wat ligt in het plaatsje Dwingeloo in Drenthe. Het park ligt ver van de dagelijkse drukte tussen romantische brinkdorpen. Daarnaast ligt het ook nog eens middenin het Nationaal Park Dwingelderveld, waardoor het onderdeel is van een beschermd natuurgebied. Flora en fauna bepalen dan ook het uitzicht. Ook bij dit vakantiepark heb je weer meerdere huisjes die rolstoeltoegankelijk zijn, zoals de Meteoor en de Sirius.