Weekendje weg België

Weekendje weg België

belgie vlag

Een stedentrip, bungalow, camping of ander weekendje weg? Lastminute-Weekendweg.nl heeft alle weekendjes naar België verzameld. Vergelijk snel!


al vanaf 59.-
Bekijk reizen
Gent Graslei

Populaire bestemmingen in België

Ontdek de leukste steden of de Belgische Ardennen

Genieten in België

Het land België ligt ten zuiden van Nederland. Het land is minder dichtbevolkt dan Nederland zo is er meer ruimte voor de natuur en de dieren. België staat bekend om de prachtige natuurgebieden zoals de Ardennen en de Vlaamse Ardennen. Er wonen ongeveer 10 procent van alle Belgen in de hoofdstad Brussel. In de stad Brussel worden er twee talen gesproken. Een groot deel van de stad spreekt wel Frans/Waals en geen Nederland/Frans. Dit heeft te maken met een groot aantal mensen die afkomstig zijn van Franstalige landen.

Antwerpen is een mooie stad waar je ook heerlijk kunt winkelen. Wat zo leuk is aan België is dat als je het land binnenkomt, meteen het gevoel hebt dat je in het buitenland bent en dat het vertrouwd voelt. Dit komt ook doordat er net over de grens Nederlands (Vlaams) wordt gesproken.

Wat voor soort vakantie?

Verschillende reisorganisaties bieden je diverse reizen aan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een weekendje weg, waarbij je twee verschillende steden bezichtigt bijvoorbeeld, Brussel en Gent. Of Antwerpen en Brugge. Dit kan al vanaf 99 euro. Ook is het mogelijk om een bungalow te huren, dit kan bijvoorbeeld al vanaf 127 euro. Je kunt ook kamperen in de Belgische Ardennen of een hotel boeken in dit gebied. Kortom: Er zijn een groot aantal mogelijkheden voor een weekendje weg in België.

Het team van Lastminute-Weekendweg.nl heeft de leukste reizen verzameld. Reisorganisaties zoals Van Nood, Stip reizen en Kras bieden vaak aanbiedingen aan voor een leuke prijs. Het is een aanrader om de reisbureaus goed te vergelijken op aanbod, zodat je altijd de beste reis vindt voor een goede prijs!

België in feiten

  • Continent: Europa
  • Inwoneraantal: 11.099.554
  • Oppervlakte: 30.528 km²
  • Valuta: Euro
  • Taal: Nederlands, Frans en Duits
  • Belangrijkste religie: Rooms-Katholiek
  • Hoofdstad: Brussel
  • Grote steden: Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel