Altijd voordeel met deze last minute hacks

lastminute weekend weg icoon
Lees verder

Tips bij het boeken van een voordelige villa

Wil jij een last minute vakantiehuis boeken? Het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden, zodat je zeker weet dat je niet onnodig teveel betaalt en naar een bestemming gaat die helemaal naar je wens is. Maar waar moet je precies op letten en hoe regel je de beste last minute? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste last minute hacks!

1: Hoe flexibeler, hoe beter

Het is vooral belangrijk om flexibel te zijn in je zoektocht naar een last minute. Hoe specifieker jouw wensen zijn met betrekking tot de bestemming en het vertrek, hoe lastiger het vaak wordt om iets te vinden. Ben je flexibel in de bestemming, dan zul je ontdekken dat het aanbod een stuk ruimer wordt. Maakt het je daarnaast ook niet zoveel uit wanneer je precies vertrekt, dan is het helemaal makkelijk om iets te vinden dat aan je wensen voldoet. Zo regel je het beste vakantiehuisje voor een lagere prijs.

2: Wacht tot het laatste moment

Een spannende hack, maar zeker aan te bevelen: wachten tot het laatste moment. Hiermee loop je natuurlijk wat risico, maar het kan ook heel goed uitpakken. Door te wachten tot het laatste moment, heb je de mogelijkheid om zeer voordelig op vakantie te gaan. Verhuurders van vakantiehuizen willen het liefst de hele zomer door hun huisjes verhuren, waardoor ze eerder in staat zijn korting te geven dan de prijs hoog te houden. Hier kun jij van profiteren!

3: Vergelijk vliegtickets

Een goede manier om goedkoop op vakantie te gaan is door je vliegtickets te vergelijken. Er zijn verschillende websites waar je dit kunt doen. Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat is het altijd aan te raden om de tickets te vergelijken. Zo kun je goedkoper uit zijn door met een andere vliegmaatschappij te vliegen of door vanaf een andere luchthaven te vertrekken.

4: Kijk naar losse tickets

Het is slimmer om naar losse tickets te kijken dan naar een retour.  Je kunt hier mogelijk een goede deal mee sluiten, ook last minute. Het komt voor dat twee losse tickets goedkoper zijn dan een retour. Het is wel belangrijk om eerst goed te vergelijken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Het is ook mogelijk om een ticket te boeken in combinatie met een verblijf in een hotel.

5: Bekijk het aanbod met via een incognito-scherm

Voordat je op zoek gaat naar een goede deal, is het slim om te zoeken in een incognito-scherm. Zo voorkom je dat de aanbiedingen hetzelfde zijn en je geen nieuwe deals te zien krijgt. Ook kun je hiermee voorkomen dat de deals steeds duurder worden: dit is hoe het algoritme werkt.