Weekendje weg Spanje

Weekendje weg Spanje

spanje vlag

Boek nu een weekendje weg naar het veelzijdige Spanje! Profiteer van de scherpe aanbiedingen van onze partners.


al vanaf 135.-
Bekijk reizen
Barcelona Parc Guell

Ontdek het beste van Spanje

Spanje is een van de populairste vakantielanden onder de Nederlandse en Belgische toeristen. Het is een prachtig land waar je als toerist heerlijk kunt genieten. Er is voor iedereen wat wils, zo kun je bijvoorbeeld zonnen op het strand aan de Spaanse Costa’s, of je kunt meer in het binnenland verschillende bezienswaardigheden bezichtigen. Wat dacht je van een bezoek aan een van de vele wereldsteden in Spanje? Denk aan Barcelona, Madrid of Valencia!

Het klimaat in Spanje kan nogal verschillend zijn. In hoog zomer is het weer in Spanje aan de kust ongeveer 25 graden en in het binnenland kan het wel 30 graden worden. In de wintermaanden is het wat kouder in Spanje en is het ongeveer 10 graden.

Wat voor vakantie zoek je?

Erkende reisorganisaties bieden je verschillende soorten weekendjes aan naar Spanje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een weekendje weg naar Barcelona of Madrid, dit kan al vanaf 135 euro. In deze steden kun je fantastische gebouwen, pleinen, musea en parken bezichtigen. Je kunt ook kiezen voor een camping in Spanje. Er is ook een mogelijkheid om een vakantiehuis te huren, dit is zeker een aanrader voor groepen. Als je bijvoorbeeld een vakantiehuis huurt voor 6 personen, kan dit al voor 200 euro per week!

Het team van Lastminute-weekendweg.nl heeft voor jou de leukste reizen verzameld. Zodat je voor een reis kiest die het beste bij jou past. Reisorganisaties zoals TUI, VakantieDiscounter en Expedia bieden vaak aanbiedingen aan voor een lastminute weekend weg. Je kunt de aanbieders goed vergelijken zodat je uitkomt op een mooie prijs.

Spanje in feiten:

  • Continent: Iberisch Schiereiland in Europa
  • Inwoneraantal: 47.370.542
  • Oppervlakte: 505.992 km²
  • Valuta: Euro
  • Taal: Spaans, Catalaans, Galicisch en Aranees
  • Belangrijkste religies: Rooms-Katholiek, christendom
  • Hoofdstad: Madrid
  • Grote steden: Barcelona, Valencia, Sevilla