Antwerpen Centraal

Antwerpen Centraal

belgie vlag

Neem een kijkje in het historische stationsgebouw en geniet van het indrukwekkende monument!


Bekijk reizen
Antwerpen Centraal Station

Bezoek het mooie stationsgebouw van Antwerpen: combinatie tussen modern en oud

Antwerpen centraal is een historisch stationsgebouw en wordt ook wel Spoorweg-kathedraal genoemd. Het stationsgebouw is erg gemoderniseerd, maar heeft nog wel de originele monumenten kunnen behouden. Antwerpen Centraal is vrij groot en heeft heel wat sporen. Wie een echte liefhebber is van Antwerpen mag dit prachtige station niet missen. Ook voor tekenaars en schilders is Antwerpen Centraal een prachtplaatje!

Geschiedenis van Antwerpen Centraal

Tot het jaar 2007 was het station een kopstation. Dit hield in dat treinen die op het spoor aankwamen, weer in de tegengestelde richting moesten vertrekken. In de loop der tijd is dit veranderd, er was een verbinding aangelegd voor treinen die konden doorrijden zonder om te hoeven keren. Dit was erg belangrijk voor de hogesnelheidslijn die nu door Antwerpen rijdt.

Na de verbouwing van Antwerpen Centraal is het station uitgebreider geworden. Het station heeft 14 perrons en is verdeeld over 3 niveaus. De perrons zijn een stuk langer en groter geworden. Naast dat de perrons veranderd zijn, is er ook meer plaats gemaakt voor horecagelegenheden en winkels. Hierdoor is er een aangename sfeer op het station.

Antwerpen Centraal nu

Veel mensen vinden dat het station erg verbeterd is na de verbouwing. Het gebouw heeft nog steeds zijn historische kenmerken behouden. Voor wie van mooie gebouwen en monumenten houdt en zoveel mogelijk van Antwerpen wilt zien. Bezoek dan ook de andere prachtige bezienswaardigheden!