Weekendje weg Bulgarije

Weekendje weg Bulgarije

bulgarije vlag

Bezoek het bijzondere land Bulgarije. Geniet van de fantastische bergachtige omgeving of de bruisende hoofdstad Sofia!


al vanaf 50.-
Bekijk reizen
Nationale Bibliotheek in Sofia

Populaire bestemmingen in Bulgarije

De leukste bestemmingen voor een weekendje weg

Boek de leukste weekendjes naar Bulgarije

Vind de beste prijzen bij deze aanbieders

Ontdek Bulgarije

Bulgarije heeft eigenlijk alles in huis om ervoor te zorgen dat je even op adem kan komen. Je vindt er de ellenlange zandstranden van de Zwarte Zee, skibestemmingen die gelegen zijn hoog in de bergen en natuurlijk om niet vergeten, de hoofdstad Sofia. Lastminute-Weekendweg.nl heeft alle aanbiedingen voor een weekendje weg naar Bulgarije verzameld op deze pagina.

Verblijf in Bulgarije

Er is één pluspunt en dat is dat logeren in Bulgarije helemaal niet zo duur is. Een ding waar je wel rekening mee moet houden is dat je veel kleine hotels zult vinden in de grote steden en kleinere steden. De grotere hotels in de grotere steden en zeker in Sofia zijn een heel stuk duurder dan de kleinere hotels waar je beter contact hebt met de eigenaren. Aan de zandstranden van de Zwarte Zee heb je ontzettend veel keuze aan betaalbare vakantiewoningen. Dit geldt trouwens ook voor de vakantiehuizen in de skigebieden.

De Bulgaarse keuken

Bulgarije is op zich een heel multicultureel land. Dit zie je zeker en vast ook terug in de Bulgaarse keuken. Gedurende de voorbije jaren hielden de Bulgaren zich bezig met het selecteren eigen traditionele gerechten met een mengelmoes van Turkse, Griekse en Balkan gerechten. Als je op weekendje weg bent in Bulgarije moet je zeker eens Gyuvech proberen. Het is een lekkere stoofpot van paprika, aubergine en bonen die gecombineerd worden met vlees en het geheel wordt geserveerd in een kleipot. Het is een geen al te zware maaltijd en gezond vanwege de groenten.

Stedentrip Sofia

Sofia is een andere naam voor het kloppend hart van de Balkan. De Bulgaarse hoofdstad zit vol met historische geschiedenis en je kunt er veel monumentale gebouwen bezichtigen. Geniet van de Bulgaarse sfeer in de bergachtige omgeving van Sofia. Voor een weekendje weg kan je al vakantiehuizen huren vanaf 50 euro per persoon en kinderen kunnen dikwijls gratis mee. Zo kun je in één weekend de hele hoofdstad zien.