Weekendje Weg Hongarije

Weekendje Weg Hongarije

hongarije vlag

Boek een voordelig weekendje Hongarije en laat je verassen door het prachtige land


al vanaf 159.-
Bekijk reizen
Parlementsgebouw van Hongarije

De leukste bestemmingen in Hongarije

De leukste bestemmingen voor een weekendje weg

Bekijk direct alle aanbieders voor een weekendje weg naar Hongarije

De leukste stedentrips

Ontdek de fantastische cultuur in Hongarije

Mensen die naar Hongarije gaan, gaan altijd naar Boedapest. Alhoewel Boedapest een mooie stad is die gelegen is aan de Donau is er naast Boedapest nog veel meer te beleven. De Hongaarse natuur is namelijk ook meer dan de moeite waard, in het land zie je veel bergen om je heen en buiten de taal die anders is, zijn de mensen even vriendelijk als in Bulgarije. Hongarije telt niet minder dan 10 nationale parken waarvan je de helft gemakkelijk kan zien als je snel even een weekendje weg wilt zijn. Vergelijk op deze pagina alle weekendjes weg naar Hongarije!

Verblijf in Hongarije

Toeristen hebben in Hongarije heel veel geluk. Men vindt veel Bed&Breakfasts die je in gelegenheid stellen om heel goedkoop te overnachten. Ontbijten die je bij hen thuis en dan geniet je van de Hongaarse gastvrijheid. Bij een middaghonger heb je in Hongarije heel veel keuzes tussen lekker en goedkoop eten. ’s Avonds vind je vast ergens een betaalbaar Hongaars restaurantje waar je minder geld aan kwijt bent dan als je een hotel met all-inn zou huren die in de grote steden kostelijk kunnen zijn.

De Hongaarse keuken

Eigenlijk bestaat er geen eigen Hongaarse keuken zoals de verfijnde Franse keuken. Het zijn de Magyaren die de Hongaarse keuken hebben gebracht die men hedendaags kent. Toeristen die vlug een weekendje weg willen zijn van thuis moeten zeker en vast Kolbasz proberen, lekkere Hongaarse worst. Voor de grotere honger is er een vleesmaaltijd die opgediend wordt met brood op een houten schotel en deze maaltijd heet Fatanyeros. Een echte aanrader voor wie van vlees houdt met lekkere kruiden. Als je echt iets speciaals wilt proeven, proef dan de borleves, lekkere wijnsoep met een echte, pittige wijnsmaak.

Stedentrip Boedapest

Je gaat niet naar Hongarije om de hoofdstad te missen. Boedapest is het kloppend hart van Hongarije en tevens de grootste stad met niet minder dan 1,7 miljoen inwoners. In feite bestaat de stad uit 2 steden. Een aan het heuvelachtige Boeda en het ander dat aan het vlakke Pest ligt. De Donau splitst de stad in 2 delen die elk hun bezienswaardigheden bevatten die je niet mag missen.