Kerstmarkt Dortmund

al vanaf 49
Laat je verrassen door de mooiste kerstmarkt van Duitsland! Boek v.a. 49,-!
weekendje weg

Schitterend verlichte kerstmarkt in Dortmund

In het centrum van Dortmund wordt ieder jaar een 45 meter hoge kerstboom geplaatst die het middelpunt vormt van één van de vele kerstmarkten die de stad telt. De kerstboom wordt met duizenden lampjes verlicht en is een echte must-see voor de kerstmarktbezoeker. De vele kraampjes, activiteiten en lekkernijen zorgen voor een gezellige sfeer in de donkere wintermaanden. Ook voor de kinderen zijn er activiteiten georganiseerd. Op de Hansaplatz kunnen ze knutselen, bakken, zingen of gedichten voordragen. Dortmund is de plek bij uitstek om inkopen te doen voor de kerst. In de 300 kraampjes vind je kerstaccessoires, kerstkaarten, briefpapier en enveloppen, allerlei soorten chocola en handwerk.Bezoek één van de vele pleinen in Dortmund

Dortmund is een wat grotere stad met veel pleinen en de meeste pleinen worden eind november gehuld in kerstsferen met een kerstmarkt. De Hansaplatz, Petri Kirchplatz, Platz von Netanya, Platz von Leeds, Reinoldi Nordseite liggen in het centrum van de stad en veranderen allemaal in een sprookjesachtige wereld. De pleinen liggen niet ver van elkaar, waardoor je door de markten aan één stuk door kunt bezoeken. Met een flinke stadswandeling kom je van de ene markt naar de andere markt en kun je genieten van de mooie versieringen en verlichtingen.

Informatie over winkelen in Dortmund

De populairste winkelstraat van Düsseldorf is de Westenhellweg. Hier zijn de grootste winkelketens gevestigd. Tussendoor en in de zijstraatjes vind je ook de wat kleinere boetiekjes waar je bijzondere dingen kunt kopen. In het winkelcentrum Thier Gallerie kun je ook terecht voor de grote winkelketens, maar je vindt er ook kleine speciaalzaakjes en eetgelegenheden. Combineer een bezoek aan de kerstmarkt met een bezoek aan de middeleeuwse Hansemarkt. Je kunt hier heerlijke middeleeuwse lekkernijen proeven en genieten van allerlei middeleeuwse taferelen, zoals ridders te paard en een ijzersmid. Ook de wekelijkse plaatselijke markt is leuk om eens te bezoeken. Hier kun je veel soorten streekproducten kopen zoals thee, vleeswaren en kaas, maar ook kleding en bloemen.