Kerstmarkt Hamburg

al vanaf 69
Boek een voordelige reis naar de kerstmarkt in Hamburg! Al v.a. 69,-!
weekendje weg

Traditionele, maritieme en nostalgische kerstmarkt in Hamburg

De stad Hamburg telt meer dan vijftien kerstmarkten met veel verschillende thema’s. Je kunt onder andere een traditionele, een maritieme of een nostalgische kerstmarkt bezoeken. De vier zaterdagen voor kerst zijn er kerstoptochten met autenthieke koetsen die een betoverende indruk op je zullen maken. Op de Jungfernstieg bezoek je een luxe kerstmarkt met prachtige producten en sprookjesboten voor de kinderen. De boten hebben allemaal een eigen thema waar de kinderen zich kostelijk zullen vermaken. In de HafenCity bevindt zich naast een mooie markt ook een draaimolen en een ijsbaan. Rondom het stadhuis kun je houtsnijwerk uit Tirol kopen en vind je de lekkerste delicatessen.Veel variëteit op de kerstmarkt in Hamburg

Kinderen kijken hun ogen uit op de Spiegelzeugasse, waar verkopers van over de hele wereld speelgoed verkopen. Hier koop je bijzondere kerstcadeaus voor de kinderen en kleinkinderen. Een traditionele kerstmarkt vind je op de Gänsemarkt, waar je kertshapjes en drankjes kunt kopen en de leukste accessoires voor in de kerstboom vindt. Op het Gerhard-Hauptman-Platz kun je een markt bezoeken waar kunstenaars hun kunstwerken tentoonstellen in marktkramen die fungeren als kleine ateliers. Er wordt gepolijst, geschilderd, gebrandmerkt en je vindt hier originele cadeaus.

Winkelen in stijl in Hamburg

Het warenhuis Alsterhaus is de Duitste equivalent van de Bijenkorf. Merken als Gucci, Prada en Louis Vuitton hebben hier een vestiging. Het prachtige warenhuis bestaat uit zeven verdiepingen met exclusieve producten op het gebied van woonartikelen, mode, make-up, parfum en delicatessen. Op de vierde verdieping kun je een pauze nemen in het restaurant dat uitzicht biedt over de rivier de Alster. De Mönckebergstrasse ligt vlakbij het centraal station en is de belangrijkste winkelstraat van Hamburg. Grote winkelketens als H&M en C&A hebben hier een filiaal, maar ook kleinere winkels maken de straat tot een gezellige winkelstraat met veel diversiteit.