Kerstmarkt Hannover

al vanaf 69
Bezoek de schitterende kerstmarkt in Hannover! Boek al v.a. 69,-!
weekendje weg

Met het hele gezin naar de kerstmarkt in Hannover

Als je een kerstmarkt met je gezin wilt bezoeken, is Hannover een echte aanrader. Kinderen zullen zich vermaken in één van de vele attracties of genieten van een nostalgisch poppentheater. Volwassenen neuzen heerlijk rond op de markt, nemen een glaasje Glühwein in een verwarmde tent onder het genot van gezellige kerstmuziek. Creatievelingen kunnen deelnemen aan workshops die op verschillende lokaties door de stad worden gegeven. Zo kun je naar huis gaan met unieke, zelfgemaakte kerstgeschenken. Op de historische markt worden oude ambachten als pottenbakken, glasblazen en kaarsen maken tentoongesteld. In de avond kun je vaak genieten van kinderkoren die de mooiste kerstliederen ten gehore brengen.Kerstmarkten om de oude kerk van Hannover

Rondom de Aldstädter Marktplatz staat de kerstmarkt van Hannover. De markt loopt vanaf daar door naar de Ballhofplatz en de Holzmarkt. Als je met de trein naar Hannover reist, kom je vanuit het station meteen op de kerstmarkt terecht. Je kunt vanaf daar een wandeling maken over de verschillende kerstmarkten in de stad. Op de Ballhofplatz wordt een Finse kerstmarkt gehouden. Hier kun je unieke kerstgeschenken –versieringen en –eten uit Finland vinden. Neem bijvoorbeeld eens een overheerlijke Flammlachs, een gegrilde zalm op Finse wijze bereid.

Heerlijk shoppen in Hannover

Bij een dagje shoppen in Hannover mag een bezoekje aan het winkelcentrum Ernst-August-Galerie niet ontbreken. Op slechts twee minuten lopen van het centraal station ligt het prachtige overdekte centrum waar bekende winkels als Fossil en Gerry Weber gevestigd zijn. Neem een pauze in één van de vele restaurants en cafés en geniet van een heerlijke lunch of een kopje koffie met wat lekkers erbij. Ook in de stad zelf vind je de leukste winkels. Ga voor een luxueuze ervaring eens naar de Georgstrasse en bekijk de prachtige mode en sieraden. Ook rond de Marktkirche kun je terecht bij mooie galeries, gezellige kroegen en veel andere leuke winkels.