Palacio Real

Palacio Real

spanje vlag

Palacio Real is het werkpaleis van de Spaanse Koning en gelegen middenin het centrum van de Spaanse Stad. Door de imposante uitstraling is het één van de blikvangers onder toeristen!


Bekijk reizen
Palacio Real

Het Koninklijk paleis van Madrid

Palacio Real is het Koninklijk Paleis van Madrid. Het Paleis is zeer groot en heeft wel meer dan 2800 kamers. Het Paleis is nog steeds de hofplaats van het Koninklijk paar, al woont het Koninklijk paar zelf hier niet meer. Het Paleis heeft een bijzondere geschiedenis. Het Paleis in namelijk in 1734 volledig afgebrand. De Koning gaf meteen de opdracht om een nieuw Koninklijk Paleis te bouwen. Palacio Real is een van de grootste paleizen van Europa!

Over het Paleis

Er bevindt zich in het Paleis een Koninklijke Bibliotheek, waar het eerste exemplaar van Don Quichot ligt. Ook kun je in de Arméria Real oude wapens bezichtigen en martelwerktuigen uit de middeleeuwse tijd. In de Koninklijke Apotheek werden er speciaal medicijnen gebrouwen voor de Koning, zodat hij een uitstekende gezondheid had.  In de kamer van Koning Carlos III bevindt zich een prachtige kroonluchter die wel 2000 kilo weegt.

Er bevinden zich 16 kamers in het Paleis die je als bezoeker kunt bezichtigen. Het is mogelijk om een 2 uur durende rondleiding te krijgen door het Paleis. Helaas is dat niet genoeg tijd om alle kamers te bezichtigen. Uiteraard kun je wel genieten van de opengestelde kamers voor het publiek. De kamers zijn zeer bijzonder en beschikken over een Koninklijke stijl!