Weekendje Weg Ierland

Weekendje Weg Ierland

ierland vlag

Ierland is een aangename bestemming voor een weekendje weg omdat de vluchten naar Dublin erg goed geprijsd zijn én je bovendien binnen 1,5 uur in de Ierse hoofdstad staat. Ontdek op Lastminute-Weekendweg.nl de beste aanbieders en leukste weekendjes weg naar Ierland.


al vanaf 219.-
Bekijk reizen
Pubs in Ierland dublin

De leukste bestemmingen in Ierland

Vooral de stedentrips in Ierland zijn geschikt voor een leuk weekendje weg

Vind de beste prijzen voor een weekendje Ierland bij deze aanbieders

Keuze uit de leukste stedentrips

Bezichtig het fantastische landschap van Ierland

Ierland is het land van indrukwekkende landschappen, muziek, visserij en gastvrijheid. Zo bent u met uw hond bijna overal van harte welkom, worden de wandelroutes gemakkelijk voor u uitgestippeld en staat er op elke plek om te pauzeren wel een lekkernij klaar. Niets is te gek voor de Ieren, al komt u onverwachts met een grote groep lunchen of zelfs logeren. Ierland staat bekend om de traditionele muziek en dans, waarbij de Riverdance een van de meest bekende is. Het hele jaar door kunt u wel ergens genieten van een optreden of evenement dat zich rond dans en muziek afspeelt. Om ondertussen te genieten van alle Ierse lekkernijen.

Verblijf in Ierland

Tijdens een weekendje backpacken hoeft u, naast de nodige uitdagingen binnen het heuvelachtige landschap, in principe geen zorgen te hebben om uw verblijf; er zijn tal van accommodaties zoals jeugdherbergen en diverse budget pensions waar u van harte welkom bent. Een andere optie is een verblijf bij een Bed and Breakfast, waar u verzekerd bent van ware Ierse tradities. Hier doet men veelal hun best om ook Nederlands te spreken en vertelt u in geuren en kleuren over de bijzondere kenmerken van het land en de nabije omgeving.

Bent u meer van het overnachten in een hotel, dan heeft u de keuze tussen zeer luxe en low budget. Ook in de hoofdstad Dublin is er volop variatie te vinden. Combineert u dit met het bezoek aan allerlei bezienswaardigheden en u komt vast en zeker nog eens terug. Bijna alle musea hebben gratis toegang in Ierland.

Ook aan campings ontbreekt het niet in prachtige land, aan ruimte geen gebrek. Er is plaats voor een eigen caravan maar u bent ook van harte welkom in een van de vaste stacaravans of bungalows welke van alle luxe zijn voorzien.

Typisch Ierse lekkernijen

De meest bekende lekkernij is waarschijnlijk de Ierse whisky, wat allang niet meer alleen maar in het land van oorsprong wordt gedronken. Ware het niet dat het genot nergens groter zal zijn dan in het land zelf. Om nog maar te zwijgen van de vriendelijkheid onder de mensen, dat maakt het verblijf overal tot een waar feest. Tijdens een culinaire wandeltocht proeft u de meest bekende gerechten, waarbij het proeven van diverse vissoorten en Irish Coffee niet zullen ontbreken. Dergelijke tochten zijn te maken in Dublin, Kilkenny en Cork. Tijdens de maand mei wordt in County Armagh het Apple Blossom festival georganiseerd en in augustus vindt in Belfast het Taste and Music festival plaats. Bestelt u ergens een traditioneel Iers gerecht, wees dan altijd voorbereid op flinke hoeveelheden waar delen en onderling proeven beslist is toegestaan.

Liever een ander weekendje weg? Bekijk ook eens: