Weekendje weg Dublin

Weekendje weg Dublin

ierland vlag

De Ierse hoofdstad Dublin is uitermate geschikt voor een geslaagde stedentrip. Met de gezellige pubs in het centrum, de Guinness storehouse, de Jameson Experience en de rijke historie van de stad valt er genoeg te beleven!


al vanaf 244.-
Bekijk reizen
Dublin

Vind de beste prijzen voor een weekendje Dublin bij deze aanbieders

Van hotels tot complete stedentrips(vlucht + hotel)

4 stedentrip aanbiedingen voor een weekendje Dublin

Bezichtig de historische stad

Bezoek de historische stad Dublin. Dublin biedt, als hoofdstad van Ierland, tal van mogelijkheden op het gebied van bezienswaardigheden, uitgaan en restaurants. De stad wordt dankzij de korte vluchtafstand door vele mensen beschouwd als ideale stad voor weekendje weg. Lastminute-WeekendWeg.nl heeft de beste deals voor een weekendje weg naar Dublin op deze pagina uitgelicht.

Over Dublin
Deze stad is na de politieke onrust van een aantal decennia geleden een perfecte stad om een weekendje lekker uit te waaien. De stad beschikt over verschillende parken waar je heerlijk kunt vertoeven, ga bijvoorbeeld eens naar Merrion Square. Dit park ligt in het centrum van Dublin en er is altijd wel wat te beleven, of gewoon heerlijk om even door te struinen.

Bezienswaardigheden en uitjes in Dublin
Ook is Dublin een stad waar je terecht kunt voor veel hoogwaardige culturele activiteiten. Zo kun je het middeleeuwse kasteel ‘Dublin Castle’ bezoeken of naar de ‘Iris Museum of Modern Art’. Voor innovatieve architectuur is Docklands een echte aanrader, dit is een oude haven waar veel nieuwe architectuurprojecten worden opgezet.

De sporen van de rellen tussen Noord en Zuid zijn nog altijd zichtbaar in deze stad. Het is daarom ook een zeer educatieve stad. In de stad kun je door middel van stadtours een rondleiding krijgen met informatie over burgeroorlog tussen noord en zuid van de vorige eeuw.

Natuurlijk moet je ook een Irish Pub bezocht hebben tijdens uw bezoek aan Dublin, gelukkig heb je genoeg van deze authentieke pubs in de stad. Hier kun je de Ierse sfeer proeven, en daarnaast ook nog heerlijke Ierse drankjes. Ook biedt Dublin nog tal van andere horeca gelegenheden en heeft het ook een bruisend uitgaansleven. In de Mainstreet vind je de bekende winkelketens, ook zijn er kleinere straatjes kleinere eenmanszaakjes te vinden zijn

Accommodaties in Dublin
Qua accommodatie is er van alles mogelijk, in het centrum van Dublin bevinden zich veel hotels en B&B’s. De keuze uit hotelprijzen bedragen gemiddeld zo’n 60 tot 80 euro, uiteraard zijn er ook luxere designhotels vanaf 100 euro per nacht te vinden in Dublin. Wil je een goedkoop weekendje weg beleven in Dublin? En neem je genoegen met een iets minder luxe verblijf? Kies dan voor een van de vele hostels in de stad.

Dus wanneer je op zoek bent naar een interessante stad om een weekendje lekker te kunnen vertoeven, ga naar Dublin. Deze stad biedt tal van mogelijkheden op cultureel en historisch gebied. Daarnaast zijn er genoeg accommodatiemogelijkheden en kun je genieten van een speciaal Iers drankje in een van de Irish Pub’s.