Vigeland Park

Vigeland Park

noorwegen vlag

Ontdek het openluchtmuseum Vigeland. Het park staat ook wel bekend als het Frogner Park!


Lees meer
Vigeland Park

Bezichtig de standbeelden van Gustav Vigeland

Het Vigeland Park is een reusachtig openluchtmuseum, waar meer dan 200 standbeelden staan die ontworpen zijn door de kunstenaar Gustav Vigeland. De beelden zijn gemaakt van hout, massief steen en rots. In het oudste gedeelte van het park, bevindt zich een prachtige fontein. Rondom staan er 20 beeldengroepen van brons en beelden van mensen en bomen. Het park beschikt over veel natuur!

Geschiedenis Vigeland Park

Het Vigeland Park is een monumentaal complex en is opgebouwd uit een gigantisch grote verzameling van meer dan 200 figuren. Het beeldenpark is ontstaan in het jaar 1923 tot 1945 en is ontworpen door de kunstenaar Gustav Vigeland. In 1914 had Vigeland zijn eerste plan klaar, om een monumentaal beeldenpak te ontwerpen met een fontein en zijn plan werd werkelijkheid. In het zuidelijke deel van het park bevindt zich het toenmalige studio/woning van Gustav Vigeland. In 1928 kreeg Gustav zijn eigen smederij in Frogner.

De kunstenaar is in 1943 overleden. Zijn woning is nu een museum waar je Gustav Vigeland zijn prachtige beelden en tekeningen kunt bezichtigen

Openingstijden

Je kunt het Vigeland Park bezoeken. Het park is 24 uur per dag geopend en de toegangsprijs is gratis.