Weekendje weg Praag

Weekendje weg Praag

tsjechie vlag

Bezoek de traditionele stad en bezichtig de mooiste bezienswaardigheden van Praag. Bezoek o.a. de bekende Karelsbrug, Praagse burcht en ervaar de Praagse cultuur!


al vanaf 119.-
Bekijk reizen
Praag karelsburg

Vind de beste prijzen voor een weekendje Praag bij deze aanbieders

Boek een complete stedentrip(vlucht met hotel) of losse hotelovernachting

Laat je verrassen het historische Praag

Praag is een schitterende stad en de hoofdstad van Tsjechië. De stad is zeer traditioneel en beetje ouderwets. Je vindt er daarom veel smalle straatjes en bruisende pleinen. Praag beschikt over verschillende bezienswaardigheden. Een van de bekendste attractie van Praag is de Karelsbrug. Dit is een bijzondere brug met schitterende beelden aan de zijkanten. Let ook eens op de 500 torentjes die je kunt vinden in de stad! Kortom: Praag is een fantastische stad voor een stedentrip.

Bezienswaardigheden

Praag beschikt over fantastische bezienswaardigheden en wordt ook wel ‘De Gouden Stad’ genoemd. Een van de bekendste attracties van Praag is de Karelsbrug. Dit is een bijzondere brug met dertig prachtige standbeelden en drie mooie torens. De Sint-Vituskathedraal is een prachtig bouwwerk in paleizencomplex de Burcht. Het is een zeer oude kathedraal met een bijzondere geschiedenis. Karel IV bouwde in 1344 de eerste steen van de kathedraal. Na zijn dood is hij begraven in de Sint-Vituskathedraal. Wat de stad zeer indrukwekkend maakt is de Joodse wijk. In deze wijk bevindt zich een hele kleine begraafplaats, er liggen namelijk wel 12.000 graven kriskras door elkaar. Het is zeker de moeite waard om de Joodse wijk te bezoeken.

Shoppen in Praag

In Praag kun je uitgebreid winkelen, het aanbod is namelijk erg groot. Letnany is het grootste winkelcentrum van Praag. Hier kun je de bekende winkelketens vinden. Denk bijvoorbeeld aan H&M, Only en C&A. Ook vind je in het winkelcentrum sieradenwinkels en sportwinkels. Naast de vele winkels bevind zich in de shopping center ook veel entertainment. Je kunt bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, zwemmen en fitnessen. Er bevindt zich ook een complete speeltuin in het winkelcentrum. Dit is zeer geschikt voor de kleintjes!